ترحيب Bun venit Bienvenue Üdvözöljük добре дошъл Welcome Ongi etorri Willkommen आपका स्वागत है Boas-vindas добро пожаловать Bienvenidos Välkommen Benvenuti Powitanie Benvida Croeso ברוך הבא Karibu Velkommen καλωσόρισμα Fáilte добродошао vítejte স্বাগত pasveikinti hoşgeldiniz გამარჯობა

Benvinguts a l'aula d'acollida de l'institut Xarc, a Santa Eulària des Riu, un espai per compartir llengües, experiències i móns.

dijous, 29 de març del 2012

Добро пожаловать!

El dimecres va arribar un company nou a l'aula d'acollida. Es diu Roman i és rus. Farà segon d'ESO i anirà a la classe de na Tamara. De moment només parla rus però entre tots l'ajudarem a aprendre català. El seu primer professor ha estat en Stoyan que, com ell també utilitza l'alfabet cirílic en búlgar, li ha ensenyat l'alfabet català.

 Benvingut, Roman!

dilluns, 19 de març del 2012

Sense tu

Amb l'arribada de la primavera ens estam posant romàntics! Aquesta setmana cantam una cançó del grup Teràpia de shock que es diu Sense tu i ens ha enganxat a tots!

divendres, 16 de març del 2012

Sortida a Dalt Vila i al teatre


La setmana pasada, el dijous, vam anar Vila, a Eivissa. Vam anar a passejar per Dalt Vila i vam veure canons, armes i totes les muralles del castell. Vàrem entrar a la catedral i al baluard de Sant Jaume. Aquesta excursió va anar molt bé i vam fer moltes fotos. Despres vàrem anar al teatre i vam veure una obra que estava molt bé. JÁNOS





Quan vàrem anar al teatre, nosaltres vàrem veure Càsina . Es una comèdia molt antiga d'un escriptor de l'època romana que es deia Plaute. És bona. Té molts actors i és molt interessant. STOYAN


dimecres, 14 de març del 2012

Benvinguda, Tamara!

Aquesta setmana s'ha incorporat a l'aula d'acollida una nova alumna, na Tamara. És del País de Gal·les i la seva llengua materna és l'anglès. Mirau quina bandera més xula que tenen!

dilluns, 12 de març del 2012

Es fameliar

És un ésser mitològic d'Eivissa. Diuen que és petit, amb el cap pelat, els braços llargs i prims, i les cames i els peus petits.

Si voleu tenir un fameliar, heu d'anar al pont vell de Santa Eulària el dia de Sant Joan, quan comença el dia. Allí hi neix una herbeta que s'ha de collir molt ràpid perquè desapareix a l'instant. S'ha de posar dins una ampolla negra i ja el teniu! 

Es fameliar demana sempre feina o menjar i li heu de donar una d'aquestes dues coses, sinó s'enfada molt.

Aquest és el nostre fameliar:

  
I demà anam d'excursió al pont vell de Santa Eulària!  

dimarts, 6 de març del 2012

Grans dones

Aquesta setmana la dedicam a les dones per celebrar el dia de la dona i ho feim parlant de dones que han fet o fan història. Cada u ha preparat una presentació d'una dona important del seu país d'origen i després n'hem afegit d'altres. En Stoyan i en János han preparat aquesta presentació amb les fotos de totes elles.