ترحيب Bun venit Bienvenue Üdvözöljük добре дошъл Welcome Ongi etorri Willkommen आपका स्वागत है Boas-vindas добро пожаловать Bienvenidos Välkommen Benvenuti Powitanie Benvida Croeso ברוך הבא Karibu Velkommen καλωσόρισμα Fáilte добродошао vítejte স্বাগত pasveikinti hoşgeldiniz გამარჯობა

Benvinguts a l'aula d'acollida de l'institut Xarc, a Santa Eulària des Riu, un espai per compartir llengües, experiències i móns.

dilluns, 12 de desembre del 2011

Nadal


El Nadal és una festa molt important a Eivissa, una de les principals festes cristianes. És una festa per celebrar el naixament de Jesús. Es celebra el dia 25 de desembre a molts llocs del món (aquí, a França, a Alemanya, a Hongria, als Estats Units…).

A l'hemisferi nord, el Nadal coincideix amb l'inici de l'hivern. A molts indrets és quan comença a fer més fred i neva. A Eivissa també comença a fer més fred però no neva gairebé mai!

Per Nadal la gent menja molt. De postres, es menja torró (un dolç que es fa amb ametlles i sucre) i aquí a Eivissa es fa una salsa que es diu salsa de Nadal i que es menja acompanyada d’un pa dolç que es diu bescuit. També es canten cançons, són les nadales.

 La salsa de nadal

En alguns països, els nens i nenes reben regals el dia de Nadal perquè ve el pare Noel o el nen Jesús a portar-los mentre dormen. Aquí els infants esperen els Reis Mags, que porten els regals el dia 6 de gener. Els Reis Mags venen de l'Orient i varen portar regals al nen Jesús quan va néixer. El varen trobar seguint una estrella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada