ترحيب Bun venit Bienvenue Üdvözöljük добре дошъл Welcome Ongi etorri Willkommen आपका स्वागत है Boas-vindas добро пожаловать Bienvenidos Välkommen Benvenuti Powitanie Benvida Croeso ברוך הבא Karibu Velkommen καλωσόρισμα Fáilte добродошао vítejte স্বাগত pasveikinti hoşgeldiniz გამარჯობა

Benvinguts a l'aula d'acollida de l'institut Xarc, a Santa Eulària des Riu, un espai per compartir llengües, experiències i móns.

dimarts, 24 de gener del 2012

Hongria a les notícies

Fa uns dies en János ens va explicar que ara hi havia manifestacions al seu país. Aquesta setmana Hongria surt a les notícies de la televisió i els diaris i n’hem parlat a classe.

El primer ministre d’Hongria, Viktor Orbán, un polític ultraconservador, ha fet canvis al país per afavorir els seus interessos i controlar la justícia o els mitjans de comunicació (per exemple, multarà els diaris, televisions o ràdios si publiquen segons quines informacions). Molts d’aquests canvis van en contra de la democràcia al país.

La democràcia és un dels principis de la Unió Europea. Hongria és membre de la comunitat europea des de l’any 2004 i ha de ser un país democràtic, per això ara la Unió Europea li exigeix que canvii les noves lleis que ha fet.

Podeu llegir més coses sobre aquest tema a: http://www.vilaweb.cat/www/diariescola/noticia?id=3975165

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada