ترحيب Bun venit Bienvenue Üdvözöljük добре дошъл Welcome Ongi etorri Willkommen आपका स्वागत है Boas-vindas добро пожаловать Bienvenidos Välkommen Benvenuti Powitanie Benvida Croeso ברוך הבא Karibu Velkommen καλωσόρισμα Fáilte добродошао vítejte স্বাগত pasveikinti hoşgeldiniz გამარჯობა

Benvinguts a l'aula d'acollida de l'institut Xarc, a Santa Eulària des Riu, un espai per compartir llengües, experiències i móns.

dimecres, 7 de desembre del 2011

Avui hem celebrat el dia de Sant Nicolau a classe! La professora havia posat un mitjó gegant a la finestra de casa seua i l'ha portat ple de dolços, caramels, xocolata i fruits secs. En János i n' Elena ho han celebrat a casa. Sant Nicolau els ha dut molts de regals!

A Hongria Sant Nicolau es diu Mikulás i a Romania es diu Sfântu Nicolae. En aquests països (i també a Alemanya, la República Txeca o Polònia) els nens posen un mitjó o les seves botes, ben netes, a la finestra de casa seva la nit del dia 5 de desembre. L'endemà, quan s'aixequen, Sant Nicolau els ha portat regals als nens que s'han portat bé i carbó als que no s'han portat bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada