ترحيب Bun venit Bienvenue Üdvözöljük добре дошъл Welcome Ongi etorri Willkommen आपका स्वागत है Boas-vindas добро пожаловать Bienvenidos Välkommen Benvenuti Powitanie Benvida Croeso ברוך הבא Karibu Velkommen καλωσόρισμα Fáilte добродошао vítejte স্বাগত pasveikinti hoşgeldiniz გამარჯობა

Benvinguts a l'aula d'acollida de l'institut Xarc, a Santa Eulària des Riu, un espai per compartir llengües, experiències i móns.

dimecres, 25 de gener del 2012

El Barça

A l'aula d'acollida tenim uns quants aficionats al futbol i grans seguidors del Barça. Aquests dies que el Barça es torna a enfrontar al seu gran rival, el Madrid, n'hem après algunes coses.

De la seva història

El dia 29 de novembre de 1899 Hans Gamper amb un grup de joves catalans, suïssos i britànics va fundar el F.C. Barcelona. Segons el rànquing històric de la IFFHS (Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol), és el millor club del món des de l'any 1991, data en què aquest organisme començà a recollir estadístiques.

Diuen que el Barça és més que un club perquè és un símbol del poble català, de la defensa de la seva llengua i la seva identitat.

En podeu saber més coses si clicau aquí.

Hem descobert La Masia



És una antiga casa pagesa situada al costat de l'estadi del Barça. En un primer moment es va fer servir com a taller, és el lloc on varen treballar els arquitectes que varen dissenyar i construir el camp del Barça. Després va ser un lloc de reunió dels aficionats al Barça i finalment, l'any 1979, va esdevenir la residència dels joves jugadors que vivien lluny de la ciutat.

És una gran casa amb dormitoris, cuina, menjador, sala d'estar i banys. Els jugadors que hi viuen estudien i s'entrenen, i tots tenen un somni en comú: convertir-se algun dia en estrelles del Barça.

Alguns jugadors que s'han format a La Masia són Messi, Puyol, Xavi, Víctor Valdés i Guardiola.

L'any passat el Barça va estrenar una nova Masia, més gran i més moderna.



Hem admirat en Guardiola 


L'entrenador del Barça, Josep Guardiola, ha rebut recentment el premi al millor entrenador del 2011 i ha estat designat millor entrenador del món per la Federació Internacional d'Història i Estadística del Futbol.
Per saber-ne més coses, clicau aquí.

I hem cantat l'himne del Barça!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada